geplaatst op 11 juni 2013 van jmhu88
in : diversen
labels :

Archicad cursus gestart

AC16BOX (1)Ik heb dan eindelijk de knoop doorgehakt en ben begonnen met een Archicad 16 cursus.
Waarom Archicad?  Ik hoop in deze blog meer uitleg te geven en mijn ervaringen te delen.
Ik draag al jaren uit om alle informatie van een bouwwerk eenduidig vast te leggen. In het CAD pakket Arkey lukt me dit met mijn jarenlange ervaring met 2D/3D tekenen redelijk tot goed. Ik kan een gebouwmodel bouwen en de gevels en doorsneden daaruit genereren. Een gebouw in 2D/3d opbouwen en ook in 3D weergeven kon al geruime tijd in Arkey. Weinigen maken daar echter gebruik van. Maar er zijn beperkingen en ook  vergen ontwikkelingen bij de ontwikkelaar -het maken van een afgeleide BIM versie, met de naam Adomi- erg veel tijd.

Ondertussen ga ik verder, en ik wil meer. De informatie eenduidig dusdanig vastleggen dat er vanuit het gebouwmodel alle informatie beschikbaar moet zijn. Dat is het doel. Ik “pushte Arkey to the limits” en besefte: ik heb de limiet bereikt met deze tool, er is niet meer.  Wachten dan maar…of…
Wachten in deze tijd is geen optie, dan loop je bij voorbaat achter.

En nu ik overstag ga, kan Archicad het waarmaken? Of moet het meer de vraag zijn: kan ik het met de tool Archicad waarmaken?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Studiowerk - © 2015

linkedintwitterfacebook pinterest