geplaatst op 15 mei 2014 van jmhu88
in : projecten middelgroot, woningen

herbestemming van fabriek naar woning Deventer met bouwbegeleiding

dsc0943dsc0989dsc0980dsc1056dsc1007dsc1002dsc1011dsc1017dsc1023dsc1044dsc0953dsc0958dsc1055dsc1056dsc0969dsc0977dsc1070gevel-verbouw-woning-deventerrestauratie-deventer-woningTransformatie en herbestemming van voormalige fabriek (fabricage conserven blik door Thomassen Drijver) naar  een woning in het historische hart van Deventer. De plannen begonnen met een haalbaarheidsstudie waarbij de bouwkosten al in een zeer vroeg stadium geraamd werden.  In nauwe samenwerking met de opdrachtgever werd het plan verder ontwikkelt. Vervolgens werd er wederom een check gedaan op bouwkosten afgezet tegen het beschikbare budget. Studiowerk verzorgde  vervolgens de aanvraag omgevingsvergunning en leidde het traject ‘prijs en contractvorming’. Door een gedegen technische omschrijving met tekeningen kon er door meerdere aannemers een vergelijkbare concurrerende prijs worden afgegeven.

Belangrijke opgave was om de structuur van het pand te handhaven en weer functioneel te laten zijn.  De aangetaste spanten zijn hersteld, constructief verstevigd, en volledig in het zicht gebleven in de nieuwe situatie.  De woning is voleldig aangepast aan de wensen van nu, en toch is de historie van het pand nog goed te “lezen”. Het beoogde  contrast tussen oud en nieuw is mede om die reden verbluffend.

De bouw is thans afgerond en opgeleverd volgens planning.  Studiowerk verzorgde de bouwbegeleiding. Opdrachtgever: particulier.

foto’s door: studiospiltsecond

Studiowerk - © 2015

linkedintwitterfacebook pinterest