Het is zo’n mooi vak!

Jan Huurdeman weet waar hij over praat. Het ontwerpen en (ver) bouwen van woningen en utiliteitsbouw zoals winkels, kantoren en bedrijfsvastgoed, dat is zijn dagelijkse praktijk. Nieuwbouw of verbouw… of gaat het om een oude schat?
Ook voor erfgoed komt Jan graag in beweging. Met kennis van zaken en veel ervaring. Zoals het terugbrengen van een gevel in de oorspronkelijke staat of de indeling van het oud pand vernieuwen zodat de gebruikers meer van hun leven of werk kunnen genieten.

 

Wat maakt Studio Bouwwerk zo bijzonder?

Creatief omgaan met wat je tegenkomt, dat is de drijfveer van Jan Huurdeman ontwerper, technisch tekenaar, adviseur en bouwbegeleider. Hij overziet het proces, weet wat er speelt bij de bouwpartners - architecten, aannemers, installateurs, leveranciers, gemeenteambtenaren - en hij spreekt hun taal. Want ja je moet zeker zijn dat we allemaal hetzelfde bedoelen!

De centrale vraag bij de start? Wat zijn de technische consequenties van de stappen die we nu zetten? Jan maakt bouwen realistisch met maar een doel voor ogen: Hoe zal het zijn om hier te wonen? Wat is er nodig om de droom van de eigenaar te verwezenlijken? Kortom, bij Studio Bouwwerk zijn jouw bouwplannen in goede handen!

 

Aandacht voor de details!

Jan Huurdeman, eigenaar van Studio Bouwwerk heeft zijn hart verpand aan dit vak. Waar komt zijn passie voor bouwen eigenlijk vandaan? “Het begon al jong. Ik was altijd al met mijn vader aan het timmeren. Toen ik opgroeide heb ik op alle niveaus technisch onderwijs gehad en belandde daarna op de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam.” Hij maakte een mooie start bij Greiner van Goor Architecten (nu GGH Architecten Amsterdam). “Dat was hard werken. Overdag bij het architectenbureau, ’s avonds en zaterdags studeren. Hier heb ik het vak geleerd en kennis gemaakt met echt alle facetten van het vak. Daar ben ik blij mee. Dat heeft me zoveel opgeleverd.” Hij werkte, woonde en studeerde in Amsterdam. “Ik mocht als jongeling gelijk in het diepe springen als projectleider en voorzitter van bouwvergaderingen (theater, psychiatrische instelling). Nu is het leukste aan het vak, de aandacht voor de details en daar ligt ook zeker mijn kracht.”

Samen iets moois neerzetten

Jan geniet van het bouwproces, iedere keer weer. “Ik bereid het technische deel heel goed voor, dat zorgt voor het minste oponthoud tijdens de uitvoering. De meeste tijd en dus kosten gaan zitten in het oplossen van problemen of het omgaan met tegenslagen.” Op het moment dat de architect klaar is, of soms al eerder, gaat Studio Bouwwerk aan de slag met de technische enginering, de noodzakelijke bouwtekeningen, vergunningen, overleg met aannemer, gemeente en leveranciers. Dat brengt de meeste kans op een vlotte bouwperiode. Deze werkwijze én een heldere communicatie zorgen voor effectief bouwen en goede samenwerking tussen alle partijen.

 

 

 

Bouwkundig adviseur
Jan Huurdeman

    Bouwkundig adviseur
    Jan Huurdeman

     

    Studiowerk - © 2015

    linkedintwitterfacebook pinterest